Investor si spoluprácu s mestom pochvaľuje

17.06.2009 Prešov

Dnes sa primátor mesta Pavel Hagyari a piati poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove stretli so zástupcami spoločnosti Lear Corporation Seating Slovakia, s. r. o. , aby zhodnotili priebeh prvej etapy spolupráce, ku ktorej sa ...
Prísľub, ktorý významnému zamestnávateľovi dalo mesto, sa naplnil v podobe vybudovanej prístupovej komunikácie, odstaviska pre kamióny a zriadenej MHD zastávky.

Sľúbených šesťsto pracovných miest pre Prešov, na druhej strane vybudovanie prístupovej cesty. Tak zneli vzájomné prísľuby v roku 2007, kedy do Prešova zavítala spoločnosť Lear Corporation Seating Slovakia, s.r.o. Mesto do vybudovania cesty, priľahlého parkoviska a zriadenia MHD zastávky investovalo nemalé finančné prostriedky. Mala to byť cena za zníženie nezamestnanosti v meste.
„Dnes môžeme konštatovať, že mesto naplnilo memorandum dokonale, za čo sme mu veľmi vďační. Týka sa to tak prístupovej cesty, ktorá bola včera skolaudovaná, rovnako ako aj odstavného pruhu pre kamióny a zriadenia novej MHD zastávky, ktorá výrazne uľahčí prístup zamestnancom do práce, “ uviedol na dnešnom stretnutí Dave Walsh, manažér závodu spol. Lear.
„So súhlasom Mestského zastupiteľstva sme sa zaviazali postaviť túto prístupovú cestu, ktorá má slúžiť nielen tejto spoločnosti, ale aj ďalším, ktoré v tejto oblasti sídlia a rovnako ktorá sa v budúcnosti má napojiť na Rusínsku ulicu, čím vznikne komunikácia, ktorá značne odľahčí dopravu na Sekčove, “ povedal primátor Pavel Hagyari. „Lear je najväčší priemyselný zamestnávateľ v meste Prešov a asi tretí najväčší v Prešovskom kraji. Verím, že budúcnosť bude pre túto spoločnosť priaznivá a bude tak môcť ponúknuť prácu ďalším Prešovčanom. “

Spoločnosť Lear Corporation Seating Slovakia, s.r.o. momentálne zamestnáva 600 ľudí. Vyrába produkty automobilového priemyslu – kovové rámy do sedadiel pre deviatich zákazníkov. Hoci hospodárska kríza neobišla ani tento závod, vo vyhliadke je nový projekt masovej výroby, ktorý by od budúceho roku mohol vytvoriť ďalšie pracovné pozície.
Na dnešnom rokovaní sa otvorila aj otázka možnej spolupráce s technickými odbormi univerzity v Prešove.
Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región